Hoog gevoelig, introvert en toch gelukkig?

Kan dat allemaal samen gaan?

Veel hoogsensitieve of hooggevoelige mensen weten niet van zichzelf dat ze hooggevoelig zijn. Daardoor kan hun leven moeizamer verlopen dan nodig is. Want als je niet weet dat prikkels en indrukken veel heftiger binnenkomen als je hooggevoelig bent, hoe kun je daar dan rekening mee houden? En als je niet weet dat je daardoor meer tijd nodig hebt om die prikkels te verwerken, waarom zou je daar dan voldoende tijd voor nemen? En hoe kun je dan weten dat je er zelf invloed op kunt hebben? Dat je zelf kan regelen hoeveel prikkels en indrukken je wilt ondergaan?

Weet jij of je hooggevoelig bent?

Ik raad je echt aan om dat uit te zoeken! Het scheelt je zoveel overlast en gedoe als je wel weet of je hooggevoelig bent. Heel veel dingen vallen dan op zijn plaats.

Doe hier de HSP test!

Je beseft dan dat je niet raar of verlegen bent, je niet aanstelt of altijd wat te zeuren hebt maar dat je ‘alleen maar’ hooggevoelig bent. Met alle mogelijkheden en kwaliteiten die daar bij horen. Zoals veel eerder in de gaten hebben dat er iets anders speelt dan dat men zegt. Je houdt van harmonie en effectief en eerlijk samenwerken omdat je weet dat dit het eindresultaat enorm positief beïnvloedt. Als je uitkomt voor je extra kwaliteiten kun je daarom gewaardeerd worden. Als je je steeds inhoudt omdat je niet kan omgaan met wat je allemaal weet, krijg je negatieve reacties en vindt men jou maar een rare.

Hoe zit dat bij jou?

Gewetensvol zijn. De dingen graag goed willen doen. Twee heel mooie eigenschappen van hooggevoelige mensen. Maar als je daardoor teveel van jezelf vraagt (of zelfs eist!) raak je overprikkeld. Je wordt dan letterlijk prikkelbaar en kan maar weinig meer velen van je dierbaren. Je voelt je steeds vaker moe en je gaat snauwen, soms zelfs tegen je kind(eren) en dat wil je natuurlijk absoluut niet! Maar je weet niet hoe je dat kan voorkomen, het is net alsof je de regie over je eigen leven kwijt bent.

Hoe los je dit probleem op?

Verdiep je in hooggevoeligheid. Lees erover. Een boek is minder overweldigend dan alle artikelen op het internet, maar erop googelen kan natuurlijk. Het maakt niet uit of je zoekt naar hoogsensitiviteit of naar hooggevoeligheid. Dat zijn alleen maar twee verschillende namen voor dezelfde eigenschap.

En laat je vooral niet wijsmaken dat hooggevoeligheid een afwijking of een stoornis is! Het is een karaktereigenschap, dus je kunt en hoeft er niet van te genezen! Het is belangrijk dat je ermee leert omgaan zodat je er de voordelen van kan ervaren en inzetten.

Hoog sensitief zijn is een kracht!

Ik heb in de loop van de tijd mijn helder voelen steeds verder ontwikkeld. Eerst durfde ik daar niets mee, ook al voelde en wist ik veel. In mijn jeugd heb ik zoals zoveel hooggevoelige kinderen te vaak te horen gekregen dat ik mijn mond moest houden over dingen waarvan ik niets kón weten. En als introvert trok ik me nog verder terug. Ik keek, nam waar en zweeg. Maar nu dus niet meer! Ik zet mijn helder voelen in bij de therapie en bij de ©Integratieve massages die ik geef. Zowel de therapie als de massages zijn daardoor effectiever en diepgaander zodat je sneller tot rust komt en orde op zaken kunt stellen.

Neem contact op!

Neem contact met mij op als jij dat ook wilt. Als jij ook je hooggevoeligheid wilt omzetten van klacht naar kracht. Als jij ook wilt voorkomen dat je overspannen of nog erger, zelfs burn-out raakt.

Jij wilt toch ook graag gelukkig gevoelig zijn?

Herkennen

Wat herken je van de test bij jezelf? Wil je dat in het commentaarveld onderaan de pagina delen zodat je ook anderen helpt?

Een van de vele andere kwaliteiten van hooggevoelige personen is dat zij zich willen inzetten voor een mooiere en betere wereld. Wil jij daar ook aan bijdragen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *